Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Mesleki ve Teknik Eğitimin Gelişimine Yönelik Faaliyetlerine Devam Ediyor

3 Şubat 2020

Ankara Kalkınma Ajansı; mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ana amacına katkı sağlamak üzere  Ankara'nın dezavantajlı bölgelerinde bulunan tasarım ve 3 boyutlu yazıcı teknik kapasitesi düşük durumdaki meslek liselerinin öğrencilerine Ajansımızın TechAnkara Girişimcilik Merkezi teknik altyapısını kullandırarak "Üç Boyutlu Modelleme ve Eklemeli Üretim Teknolojileri Eğitimi" düzenliyor. Programın oluşturulması, katılımcıların belirlenmesi ve öğrencilerimize en uygun formatta sunulması için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda gerçekleştirilmekte olan eğitimin 3 gün sürmesi planlanıyor.

Ajansımız binasında yer alan TechAnkara Girişimcilik Merkezi'nde  ODTÜ Tasarım Fabrikası işbirliği ile düzenlenen eğitim boyunca meslek liseleri öğrencilerine, 3 boyutlu tasarım, modelleme ve yazıcı teknolojileri hakkında teorik bilgi aktarılması, öğrencilere teorisi hakkında bilgi edindiği konularda tasarım/model geliştirerek bu model üzerinde pratik yapma yetkinliği kazandırılması hedeflenmektedir. Eğitimde, sanayide kullanılan yeni teknolojiler, 3 boyutlu üretim teknolojileri, 3 boyutlu tasarım yazılımları, malzeme ve prototip üretimi, parametrik tasarım ve üç boyutlu model üretimi konuları ele alınacaktır.

Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Güvercinlik Şehit Hasan Gülhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bilişim ve elektrik-elektronik teknoloji alanlarından öğrencilerin katılım sağladığı programın açılışı Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı V. Suat Aybars Erdemli tarafından yapıldı. Eğitim, mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin sanayide kullanılan yeni teknolojilerle tanışmaları, eğlenceli ekip çalışmalarıyla uygulama deneyimi kazanmaları ve geleceğin mesleklerine dair vizyonlarının geliştirilmesine katkı sağlaması temennisiyle başladı.