Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı 2018 Yılı I. Kalkınma Kurulu Sonuç Bildirgesi

11 Ocak 2018

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2018 Yılı I. Kalkınma Kurulu, 11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 14.00'de Ankara Kalkınma Ajansı'nın Aşağı Öveçler 1322. Cad. No: 11 Çankaya/Ankara adresindeki hizmet binasında aşağıdaki gündemle toplandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif ŞAYIK ile Kalkınma Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda ilk olarak seçim divanı oluşturuldu,  geçici kâtipliği Çubuk Kaymakamı İbrahim ÇENET ve Nallıhan Kaymakamı Murat KAHRAMAN yaptı.

Katiplikler için yapılan oylama sonucu asıl katip üyeliklere Çubuk Kaymakamı İbrahim ÇENET ve Nallıhan Kaymakamı Murat KAHRAMAN; yedek katip üyeliklere ise İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kudret CABILAR ve S.S. Ankara Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefer BAYIR seçildi.

Toplantıda ikinci olarak Kalkınma Kurulu Başkanı ve Başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER ve Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz GEVREK'in aday olduğu oylamada Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER Kalkınma Kurulu Başkanlığına, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz GEVREK ise Kalkınma Kurulu Başkanvekilliğine seçildi.

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunda yer alacak 3 asıl, 6 yedek kurul üyesi için tek tek seçim yapıldı. Gerçekleştirilen seçim sonucunda; Yönetim Kurulunda yer alacak asıl üyeler Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Fehmi YILMAZ, ODTÜ Teknokent Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa İhsan KIZILTAŞ ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Onursal Başkanı Seçim AYDIN oldu.

Yönetim Kurulunda yer alacak yedek üyeler ise sırasıyla Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (Hacettepe Teknokent) Genel Müdürü İlyas YILMAZYILDIZ, Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi TÜRK, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Hikmet BARUTÇU, Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan YELKEN, Yatırımcı ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Yıldıray YOLDAR ve S.S. Ankara Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefer BAYIR oldu.

Bir sonraki Kalkınma Kurulu'nun gündem, yer ve tarihinin belirlenmesi Kalkınma Kurulu Başkanına bırakıldı.