Ana içeriğe atla

Ankara HESTOUREX 2019 Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı’nda Tanıtılıyor

4 Nisan 2019

04 Nisan 2019 tarihinde kapılarını açan Hestourex  Dünya Sağlık Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'na birçok ülkeden hastaneler, seyahat  acentaları, oteller, spor tesisleri büyük ilgi gösteriyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı (HESTOUREX), Antalya ANFAŞ Expo Center'da açıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, uluslararası düzeyde kimliği ile öne çıkan fuarda önemli sağlık kurum ve kuruluşları çalışma alanları ile ilgili bilgilendirme yapacaklar. Fuar Antalya Expo Center'da 07 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek.

Ankara Kalkınma Ajansı Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Fuarı'nda bölgesel tanıtımı, Ankara'da yer alan hastaneler  ve medikal firmaların tanıtımlarını sağlamak amacıyla katılım sağladı. 

Ankara Kalkınma Ajansı fuara Gürgan Klinik, Dental Estetik Center, Umut Hastanesi, Koru Hastanesi, Healthy in Turkey, Lokman Hekim Hastanesi, Liv Hospital, Doktorun Oteli, Koç İlaç firma ve kurumları ile birlikte yer aldı.

Hestourex  Dünya Sağlık Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'nda aynı zamanda B2B görüşmeleri (Türkiye'deki kurumları, kuruluşları dünyanın her yerinden gelen satın alma heyetleriyle bir araya getirme)'de düzenlenmiş yeni iş fırsatları da yaratılmak istenmiştir.
B2B görüşmeleri Ankara stanttın da bulunan hastaneler, kurumlar ve firmalar tarafından da yapılacak olup  Ankara ekonomisi için katma değer sağlayacağından dolayı önem arz etmektedir. 

Fuarda Ankara standını T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Barış Yeniçeri  ile Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, fuarla ilgili olarak şunları ifade etti: "Böylesi geniş katılımlı bir fuarda yer almak Ajansımız ve Ankaramız açısından son derece önemli. Ankara Türkiye'nin en büyük sağlık tesisleri, medikal şirketleri ve termal tesisleri ile hatırı sayılır bir deneyime sahip. Bu bilgi ve deneyimimizi uluslararası katılımlı platformlarda yer alarak tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklere katılmaya devam edeceğiz.''