Ana içeriğe atla

Ankara Bölgesel Yenilikçilik Strateji Belgesi Hazırlanıyor

4 Ağustos 2017

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara bölgesi için akıllı uzmanlaşma temelinde bölgesel yenilikçilik strateji belgesi hazırlıklarına başlandı.

Onuncu Kalkınma Planı'nda belirlenen "İmalat sanayiinde dönüşümün ana odakları; yenilikçilik ve firma becerileri, bölgelerin üretime etkili katılımı, sektörler arası entegrasyon, yeşil teknoloji ve üretim ile dış pazar çeşitliliğidir. Yeşil üretim kapasitesi, yenilik, firma becerileri ve sektörler arası entegrasyonun geliştirilmesiyle verimlilik ve yurtiçi katma değerin artırılması; dış pazar çeşitliliği ve bölgesel üretim kapasitelerinin geliştirilmesiyle de istikrarlı yüksek büyümenin sağlanması" hedefine uygun olarak Ankara Kalkınma Ajansı'nca hazırlanmış olan Ankara Bölge Planı'nda,

"Ankara'nın ileri teknoloji üretimini arttırmak, dış ticaret açığını azaltmak ve Ankara'daki işletmelerin rekabetçiliğini arttırmak"

"Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısını ve girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirmek" öncelikleri belirlenmiştir. 

Bu öncelikler doğrultusunda, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara bölgesi için akıllı uzmanlaşma temelinde bölgesel yenilikçilik strateji belgesi hazırlıkları başlatılmıştır.

Bu çalışmaya konuyla ilgili tüm paydaşların katılımı önem arz ettiğinden kamu, özel sektör, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri, sivil toplum kuruluşları, girişimciler, kümelenmeler, birlikler gibi tüm paydaşların katkı sağlaması beklenmektedir.

İlk toplantısının eylül ayı içerisinde yapılması planlanan çalışmada yer almak isteyenlerin iletişim bilgilerini (isim, kurum, görev, e-posta ve telefon) ysagban@ankaraka.org.tr adresine en geç 14.08.2017 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.