Ana içeriğe atla

Ajansımız İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansına Katılım Sağladı

11 Aralık 2019

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin ev sahipliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve İslam Kalkınma Bankası iş birliğiyle İstanbul'da gerçekleşen "İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı"na Ajansımızdan katılım sağlandı.

Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konferansta, 56 ülkeden 1200'e yakın katılımcı bir araya geldi. Etkinlikte üst düzey devlet adamlarının yanında ekonomi, yatırım, finans ve sanayi alanlarından sorumlu bakanlar, ülkemizde görev alan yabancı misyon temsilcileri, ticaret müsteşarları, Kalkınma Ajanslarının temsilcileri, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, kalkınma ve yatırım bankalarının ve fon kuruluşlarının yöneticileri, yatırım danışmanları, akademisyenler ve hukuk uzmanları yer aldı.

İki gün süren etkinlikte İİT üye ülkelerinin kendi aralarındaki yatırımları artırmalarını sağlamak, serbest dolaşımın karşısındaki engellerin kaldırılmasına yönelik adımlar atmak, İİT bünyesinde yatırımların teşvik edilmesi ve iş yapma kolaylığının artırılması gibi konular ele alındı.