Ana içeriğe atla

34. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda TechAnkara Anlatıldı

22 Aralık 2017

20-21 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da 34. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda Bilişimle-Gelişim, Türkiye'de Dijital Dönüşüm ana başlığında oturumlar düzenlendi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türk Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe,  milletvekilleri, kamu, özel sektör ve üniversitelerin yöneticileri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  Teknokentler, Teknoparklar,  bilişim uzmanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen kurultayda; alanlarında uzman bir çok konuşmacı söz aldı, yapılan çalıştaylara ortalama 50'nin üzerinde profesyonel kişi katkı verdi ve kurultay katılımına yoğun bir ilgi oldu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 34. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yeni nesil mobil genişbant altyapıları, nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri analitiği, yapay zeka, sanal gerçeklik ve 3 boyutlu yazıcı gibi teknolojilere işaret ederek, bu teknolojiler sayesinde önümüzdeki dönemde ekonominin dijitalleşmesinin yeni bir boyuta geçeceğini söyledi.

Bakan Elvan, sanayicinin dijital dönüşüme uyum sağlaması için organize sanayi bölgelerinde (OSB) dijital dönüşüm merkezleri kuracaklarını belirterek, "Bu merkezler, sanayicilerimizin dijital dönüşümünü sağlamalarına yardımcı olacak, danışmanlık yapacak, eğitim verecek ve gereken her tür desteği sağlayacak." dedi.

Ayrıca kurultay süresi zarfında kurulan stantlarda Ankara'nın Bilişim Sektöründeki firmaları ve ilgili kuruluşları yer aldı. Ankara Kalkınma Ajansı, TechAnkara markası altında stant açarak Ankara İlinin bilgi ve iletişim teknolojilerinde potansiyelini tanıttı. TechAnkara ile birlikte Teknopark Ankara, ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyberpark, Hacettepe Teknokent, Gazi Teknopark ve Ankara Üniversitesi Teknokent kendi stant alanlarında teknokentler bünyesindeki firmalarının bilişim alanındaki çalışmalarını sergilediler. Ankara Kalkınma Ajansı standını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ziyaret etti. Bakan Elvan'a Ankara Kalkınma Ajansının Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kurultayın ikinci gününde, TBD İcra Kurulu Üyesi Dr. Aydın Kolat moderatörlüğünde,  Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Ali Oflaz'ın TechAnkara markasını ve faaliyetlerini anlattığı "Türkiye'de Sayısal Pazar: Fırsatlar ve Zorluklar" adlı panelde; Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Dr. Agah Reha Turan, LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna, TürkKep Bölge Müdürü Fatih ÖZTÜRK ve Av. Ceyda Cimilli Akaydın da sunumlarını gerçekleştirdiler.