Ana içeriğe atla

3. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü

3 Mayıs 2018

Ankara'nın sembol ismi ve manevi büyüklerinden olan Hacı Bayram-ı Veli'nin her yönüyle ele alındığı 3. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü, 3 Mayıs 2018 tarihinde Ankara'da, TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmaları Kalem Vakfı Başkanı Musa Şahin, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yapıldı. Açılışa, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ve Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ile yerli ve yabancı davetliler katıldı.

Program; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Kalem Vakfı'nın organizasyonu ile gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyum, Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatını anlatan belgesel gösterimi ile devam etti. Sempozyumda; Anadolu'nun manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatı, yaşadığı dönemin koşulları, tasavvufi görüşleri, dil ve edebiyatı ile dönemindeki Ahiler ve diğer tarikat temsilcileriyle olan ilişkileri 5 farklı oturumda ele alındı.