Ana içeriğe atla

2. Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması Sonuçlandı

30 Nisan 2019

Ankara Kalkınma Ajansı'nın, Ankara'nın geleneksel el sanatları, somut olmayan kültürel mirası ve şehir kimliğini yansıtan ürünlerin tasarım ve üretimini amaçlayan "2. Ankara Temalı Ürün Tasarım Yarışması" sonuçlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmada, Ankara'da geleneksel olarak icra edilen el sanatlarından ve bölgeye ait malzemelerden faydalanarak, modern tüketicinin ihtiyaçlarına uygun ürünlerin tasarlanması hedeflendi.

Seçici kurulunda Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkan Vekili Suat Aybars Erdemli, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürü Gülnur İz Yılmaz, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Öğretim Üyesi Gülhan Güldür 'ün yer aldığı yarışmada eserler; tasarım, ürünlerin tema, kullanılacak malzeme ya da geleneksel yöntem gibi Ankara değerlerinden en az birine temas etmesi, ürünün üretilebilirliği, kullanılan malzemenin uygunluğu, ürüne ilişkin bilgilendirme, ürünün yenilikçiliği,  ürünün hikayesi ve kullanım senaryosu kriterlerine göre değerlendirildi.

22 Mart 2019 tarihine kadar başvuruları devam eden yarışmada, toplam 200 başvuru alındı. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda Nuray Arlı birincilik ödülü, Metin Onur Öztürk ikincilik ödülü, Betül Bilge üçüncülük ödülüne layık görüldü.

ÖDÜL

Adı Soyadı

Birincilik Ödülü

Nuray ARLI

İkincilik Ödülü

Metin Onur ÖZTÜRK

Üçüncülük Ödülü

Betül BİLGE

Mansiyon

Ayşenur YAVUZ

Mansiyon

Sibel İNAN

Mansiyon

Yücel EROL

Mansiyon

Nuray ARLI

Mansiyon

Umut AYBEK

Mansiyon

Emine ŞAN

Mansiyon

Emine KIRAÇ

Mansiyon

Nehri KORKMAZ

Mansiyon

Hazal DUMAN

Mansiyon

Betül Ezel ÖNAL

Mansiyon

Gizem BÜKE DOĞRU