Ana içeriğe atla

11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı

16 Nisan 2018

T.C. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan 11. Kalkınma Planı İstişare Toplantısı, 13.04.2018 tarihinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın başkanlığında Ahiler Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Nevşehir'de düzenlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, İç Anadolu Bölgesi İllerinin; Valileri, Belediye Başkanları, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Üniversite Rektörleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Türkiye'nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları, T.C. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan geniş katılımlı Özel İhtisas Komisyonları toplantıları Türkiye'deki 81 ilde gerçekleştirildi.

Yerel düzeyde gerçekleştirilen bu çalışmaların devamı niteliğinde ve 11. Kalkınma Planı hazırlıkları ile ilgili olarak yerel paydaşların görüş ve önerilerinin alınması amacıyla Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında yedi coğrafi bölgede valiler, il belediye başkanları, üniversite rektörleri ve meslek örgütleri başkanlarının da katılımıyla toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda, 7 coğrafi bölgede yapılacak olan toplantıların altıncısı olan11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı 13.04.2018 tarihinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın başkanlığında Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Elvan; On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında kurulun özel ihtisas komisyonlarının çalışmalarını tamamlayarak hazırladıkları raporları Kalkınma Bakanlığına sunduklarını, diğer taraftan Bakanlığın 81 ilde 3 farklı toplantı gerçekleştirdiğini, kadınlar gençler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen yaklaşık 150 toplantıya 12.000 kişinin katılımının gerçekleştiğini vurguladı. Bakan Lütfi Elvan ayrıca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile biraya geldiklerini ve komisyon üyelerinin 11. Kalkınma planıyla ilgili görüş ve düşüncelerini aldıklarını ifade ederek, daha sonra tarım komisyonu ile de aynı şekilde bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. Bakan Elvan 11. Kalkınma Planı Hazırlık Çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü; "Bir başka çalışma ise vatandaşlarımızın ulusal plana katkı sağlamasını daha da artırmak amacıyla Bakanlığımız bünyesinde internet ortamında açtığımız bir web sitesinde, vatandaşlarımız görüş ve düşüncelerini aktardılar. Plana yönelik önerilerini sundular. 20.000 üzerinde vatandaşımız kapsamlı bir şekilde plana yönelik görüşlerini ve düşüncelerini aktardı." Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşmasını Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmeleri ile sonlandırdı.