Ana içeriğe atla

1. Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması

27 Kasım 2017

#Ankaradagezilecekçokyervar Hashtag i 1. Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması Amaç, Katılım Koşulları ve Kurallar

Genel Amaç 

Ankara'nın tarihi mekânları, müzeleri, vakıf eserleri, türbeleri gibi kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan fotoğrafların yanı sıra, yöresel değerlerinin de ön plana çıkacağı fotoğrafların sosyal medya takipçileri tarafından çekilerek Ankara'ya kazandırılması ve profesyonel jüri ekibi ile fotoğrafın instagram üzerinden aldığı beğeni sayısınca yarışma değerlendirilmesinin yapılmasıdır. Böylelikle sosyal medya takipçilerinin de Ankara'nın değerleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalıklarının artmasıdır.

Yarışmanın Amacı:

  • İnsanların görsel mesajları daha kolay algıladığı günümüz dünyasında Ankara'nın kültür ve tarihini yansıtan yöresel değerlerin bölge, ülke ve dünya genelinde, tüm potansiyel kitlelere erişiminin sağlanması;
  • Ankara'nın kültür ve tarihini yansıtan yöresel değerlerinin tanıtılması;
  • Ankara içi turizmin canlandırılması;
  • Yerli ve yabancı turistlerin Ankara'nın tarihi, kültürel, geleneksel değerlerini tanımalarının, yaşatmalarının ve kayıt altına almalarının sağlanması;
  • Yarışmacıların ilgili alanda elde ettikleri birikimlerini özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak, üretkenliklerinin desteklenmesini sağlanması;
  • Sosyal medya takipçilerinin özellikle Instagram kullanıcılarının Ankara'nın değerlerinin farkına varması ve Ajans'ın Instagram hesabının( @cityofankara ) daha aktif hale getirilmesi
  • Ankara'nın kültürü, tarihi ve değerlerini yansıtması beklenen fotoğraflar için örnek konular aşağıda sunulmaktadır. Örnekler yarışmaya katılım sağlayacak kişilere fikir vermesi amacıyla hazırlanmış olup, fotoğraf konuları örneklerle sınırlı değildir.

-Ankara'nın ilçelerine ait fotoğraflar;

-Ankara'nın tarihini yansıtan fotoğraflar (Augustus Tapınağı, Julianus Sütunu, Gordion Antik Kenti, Juliopolis Nekropolü, …)

- Ankara'nın doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar (Nallıhan Kuş Cenneti, Çubuk Karagöl, Mavi Göl, Çayırhan, Kızılcahamam Soğuksu Millî Parkı, …)

-Ankara'nın müzeleri, vakıf eserleri, tarihi cami ve türbeleri (Gordion Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, Tapduk Emre Türbesi, Tarihi Karacabey Hamamı, …).

Başvuru Tarihleri

27.11.2017 -  23.02.2018

Başvuru Yöntemi

  • Katılımcılar "Ankara" temalı fotoğraflarını; Instagram üzerinden #Ankaradagezilecekçokyervar etiketini ekleyip, @cityofankara instagram hesabından bahsederek, fotoğraf altında "açıklama" şeklinde paylaşacaklardır.
  • Katılımcılar ayrıca, web sitesindeki( http://www.ankaradagezilecekcokyervar.com/ ) başvuru formunu doldurarak ve fotoğraflarının orijinal hallerini yükleyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

Final

  • Yarışmanın Seçici Kurulu, yarışma finalinde yer alacak "En İyi 6" fotoğrafı belirleyecektir.
  • "En İyi 6"da yer alan fotoğraflara derecelerine göre ödüller verilecektir.

Ödüller

  • Birincilik:  Fonksiyonlu fotoğraf makinesi(21.0 Megapiksel, 9 Optik Zum, 960fps Ağır Çekim vb. özelliklerde olacaktır.)
  • İkincilik: Laptop(İşlemci Tipi: Intel Core i5, Ekran Kartı Hafızası: 4 GB, Ram (Sistem Belleği): 8 GB vb. özelliklerde olacaktır.)
  • Üçüncülük: Cep telefonu (Dâhili Hafıza: 32 GB, RAM Kapasitesi: 4 GB RAM, İşlemci Kapasitesi: 2,3 GHz Quad Core + 1,6 GHz Quad Core, vb. özelliklerde olacaktır.)
  • 1. Mansiyon: Ankara'da yer alan 4 veya 5 yıldızlı Termal Otellerin birinde bir(1) gece çift kişi konaklama bedeli ve ulaşım masrafları
  • 2. Mansiyon: 1 kişilik yurtiçi gidiş-dönüş uçak bileti.
  • 3. Mansiyon: Ankara'da alaturka bir restoranda çift kişilik akşam yemeği bedeli
  • Sergileme (En fazla 15 adet): 100 TL (İlk altı fotoğrafın dışında sergilenmeye hak kazanan fotoğraflara, her bir fotoğraf başına 100 TL sergileme ödülü verilecektir.)
  • Ödül, mansiyon ve sergilemeye layık görülen yarışmacılara verilecek olan hediyeler ayni ve nakdi olabilecektir.

Kazananların Duyurulması

Finale kalan ve ödül alan yarışmacılar, Ankara Kalkınma Ajansı'nın resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacaktır.

Seçici Kurul

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, aşağıda isimleri yer alan Seçici Kurul tarafından değerlendirilir. Seçici kurul en az üç üyenin bir araya gelmesiyle toplanır.

  • Arif ŞAYIK
  • Gökhan CANLI 
  • Hakan ONGUN
  • Zeki GÜVEN
  • Müge ALTINALAN

Değişiklik Yapma Hakkı

Ankara Kalkınma Ajansı, objektif ve makul sebeplerle, önceden tüm katılımcılara elektronik posta ile bildirmek ve web sitesinde açıkça duyurmak kaydı ile şartnamede, Seçici Kurul'da, ödüllerde, programda ve takvimde her türlü değişikliği yapma hakkı saklıdır.

Katılım Koşulları

1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

2. Yarışmaya T.C. vatandaşı herkes katılabilir. 18 yaşından küçük olanlar yarışmaya katılmak ve ödül alabilmek için veli izin formunu doldurup onaylatmaları gerekmektedir.

3. Ankara Instagram Yarışması'na Ankara Kalkınma Ajansı çalışanları, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından belirlenen jüri üyeleri, bu yarışmanın düzenlenmesinden sorumlu diğer üçüncü kişilerin çalışanları ve belirtilen kişilerin birinci derece yakınları katılamaz.

4. Paylaşılan fotoğraflarda profesyonel görsel düzenleme araçlarıyla manipülasyon yapılamaz.

5. Üzerinde başka bir markaya ait ürün, hizmet, görsel bulunan fotoğraflar değerlendirmeye alınmaz.

6. Yarışmaya katılanlar, fotoğrafların kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

7. Paylaşılan fotoğrafların, genel ahlak kurallarına aykırı olmaması ve hiçbir şekilde kişi ya da kurumları rencide etmemesi şartı aranır. Bu tür fotoğraflar haber verilmeksizin değerlendirme dışı bırakılır.

8. Ankara Kalkınma Ajansı, yarışmaya gönderilen eserlerin içeriğiyle ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmez.

9. Katılımcılar, paylaştıkları fotoğrafların yüksek çözünürlüklü versiyonunu Ankara Kalkınma Ajansı ile paylaşmayı taahhüt eder.

10. Her katılımcı yarışma şartlarına uygun olarak en fazla 2 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

11. Katılımcıların, Instagram hesabına yükleyecekleri fotoğrafların belli bir tarih kısıtlaması bulunmamakta olup fotoğrafın daha önceden sergilenmiş veya yayınlanmış olması yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.

12.  Katılımcıların, Instagram hesabına yükleyecekleri fotoğrafların Ankara ve/veya ilçelerinde çekilmiş olma zorunluluğu bulunmaktadır.

13. Katılımcıların, Instagram hesapları "gizli hesap" konumunda olmamalıdır. Instagram hesaplarında "Seçenekler" sekmesindeki hesap başlığı altında yer alan "Gizli Hesap" ayarı kapalı konumda olmalıdır.  

14. Katılımcıların, Instagram hesabına yükleyecekleri fotoğrafların aldıkları beğeni sayısı, yarışma neticesinde alınacak toplam puana %20 oranında etki edecektir.

15. Yarışmaya katılım için herhangi bir ürün ya da hizmeti satın alma zorunluluğu yoktur.

16. Ankara Kalkınma Ajansı, kurallara aykırı olduğunu tespit ettiği başvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.

17. Fotoğrafı fake(sahte) beğeni aldığı tespit edilen katılımcı, ajans tarafından herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yarışmadan diskalifiye edilebilir.

18. Ödül alan fotoğraflardan, yarışma kurallarına aykırı davranışlarının sonradan tespiti halinde, yarışmacıya verilen ödül geri alınarak dereceye giren müteakip yedek yarışmacıya verilir.

19. Ankara Kalkınma Ajansı yarışma takvimi ve şartname hakkında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

20. Kazananlar ödüllerini teslim alırken, kişisel bilgilerinin doğruluğunu ispatlamak amacıyla nüfus cüzdanını ibraz etmelidir.

21. Kazanan katılımcıya, Ankara Kalkınma Ajansı'na verdiği e­posta adresinden veya telefon numarasından 2 kez ulaşılmaya çalışılır, buna rağmen ulaşılamaması halinde 3. kez aranmaz.

22. Yarışmanın sonuçlanmasından itibaren 10 iş günü içerisinde kazanan kişinin Ankara Kalkınma Ajansı ile iletişime geçmemesi halinde, kazanılmış hakkından feragat etmiş sayılır.

23. Ödüller, Ankara Kalkınma Ajansı'nın belirlediği yerde sahiplerine teslim edilecektir. Duyurulan ödüllerin temin edilememesi durumunda Ankara Kalkınma Ajansı temin edilemeyen ödül yerine aynı değerde başka bir ürün temin edebilir.

24. Yarışmanın yürütülmesini etkileyecek derecede meydana gelebilecek her türlü donanım ve yazılım problemlerinden, bilgisayar bozukluklarından, telefon, kablo, uydu, ulaşım ağı, elektronik, kablosuz ya da internet bağlantılarında Servis Sağlayıcı kaynaklı meydana gelebilecek her türlü hata, kısıtlama, tahrif olmuş, bozulmuş veya hatalı veri gönderilerinden, elektronik posta, SMS gönderme hatalarından, kayıp, gecikmiş, tutulmuş e­postalardan, web sayfasına veya internet erişimindeki aksaklıklardan, yarışmanın gidişatını etkileyecek şekilde; ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, tahrif, bilgisayar korsanlığı, hırsızlık, virüs, böcek kaynaklı müdahalelerden dolayı ortaya çıkacak zararlardan, yarışmada kullanılacak herhangi bir elektronik posta adresinin zarar görmesi, ortadan kalkması veya ulaşılamaması nedeni ile Ankara Kalkınma Ajansı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

25. Ankara Kalkınma Ajansı, özellikle önüne geçemeyeceği durumlar, yargı ve sair yetkili resmi merci karar ve uygulamaları, mücbir sebepler (örneğin doğal afet), üçüncü kişilerin sebep olduğu durumlar, internet bağlantı hizmeti sağlayan kuruluşlardan kaynaklanan aksaklıklar ve gecikmeler ve benzeri dış etkenler, yanlış kullanım, Ankara Kalkınma Ajansı'dan kaynaklanabilecek teknik arıza ve sair aksaklıklar, tamir çalışmaları veya diğer yönlendirmeler ve sayılanlarla sınırlı olmamak üzere benzeri sebepler sonucu meydana gelen aksaklıklar konusunda hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.

26. Katılımcı tarafından kazanılan ödül değiştirilemez, başkasına devredilemez veya iade edilemez.

27. Yarışma süresi sonunda, en iyi 6 fotoğraf olarak seçilen fotoğraflar ile sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar gerek düzenleyici tarafından hazırlanacak Ankara tanıtım filminde gerek başka tanıtım materyallerinde/araçlarında Ankara ve Ankara'nın çeşitli fiziksel mecralarında sergilenecek ve dijital mecralarında paylaşılacaktır. Bu bağlamda, ödül kazananların katılımı ile ödül töreni, yemek ve toplantı organizasyonları gerçekleştirilebilecektir. Ödül Kazananlar, bu etkinlik ve organizasyonlara katılmayı peşinen kabul ve taahhüt etmektedir.

28. Katılımcıların, yarışma sonuçlanınca ve ödül süreci tamamlanıncaya kadar Instagram.com'da kullandıkları isim/hesap isimlerini değiştirmemeleri gerekmektedir. Katılımcıların beyan ettikleri bilgilerin gerçek oldukları varsayılır, yarışmanın sonuçlanma aşamasında dahi bilgilerin gerçek olmadığı ortaya çıkarsa, düzenleyicinin katılımcının verilerini silme ve yarışmadan diskalifiye etme hakkı saklıdır.

29. Bu kampanya, Milli Piyango İdaresi kapsamı dışında yürütülmektedir. Yarışmanın tüm katılımcıları, bu şartnamedeki bütün maddeleri kabul etmiş sayılır.

Eser Kullanım ve Telif Hakları:

1. Yarışma koşullarına uygun bir şekilde paylaşımda bulunan tüm katılımcılar;

a- Instagram.com'da bulunan hesaplarında paylaşacakları fotoğraf içeriklerinin düzenleyici tarafından oluşturulacak olan tanıtım filmleri ve tanıtım materyallerinde/araçlarında (örneğin kitap, katalog, ev içi ve ev dışı reklam, broşür, sergi, basın toplantısı, basın açıklaması, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda)  kullanılmasına,

b- Instagram.com'da bulunan hesaplarında paylaşacakları fotoğraf içeriklerinin düzenleyici tarafından oluşturulacak olan video, film, reklam, fotoğraf sergisi için düzenleyicinin bu içerik ile ilgili yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkına sahip olacağını bilerek kullanmasına ve kullanılmasına süresiz olarak izin vermiş sayılacaktır.

2. Düzenleyici, gerekli olması halinde, katılımcıların paylaştığı fotoğrafların kendilerine ait olduğunu kanıtlamasını ve/veya fotoğrafların orijinal versiyonunu düzenleyiciye teslim etmesini talep edebilir.

3. Düzenleyici, ödül kazananların ad ve soyad bilgilerini tanıtım materyallerinde/araçlarında kullanma hakkını haizdir.

4. Katılımcılar, herhangi bir şekilde kullanılan fotoğrafları için, yarışma koşulları kapsamında verilen ödülden başkaca herhangi bir telif hakkı ya da maddi ve/veya manevi talep ileri sürmeyeceklerini gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederler.

Muhtelif Hükümler

1. Instagram.com yarışma için bir platform olarak kullanılmakta olup, Instagram.com'un yarışma ile doğrudan ilişkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple, Instagram.com, yarışma sürecini yönetmemekte, yarışmayı maddi olarak desteklememekte veya yarışmadan maddi çıkar sağlamamaktadır.

2. Düzenleyici, katılımcı tarafından, düzenleyici tarafından bilinmeyen ve bilinebilecek durumda olmayan, bir başkasına ait eserlerin sayfaya yüklenmesi ve görüntülenmesine izin verilmesi durumunda, bu halden sorumlu olmayacak ve sorumlu tutulamayacaktır. Bahsi geçen durumun vuku bulması halinde, düzenleyicinin katılımcıya maddi manevi zararlarından dolayı rücu hakkı saklıdır.

3. Instagram.com sitesinin kendi bünyesinde yapacağı her türlü değişiklik, kaldırma, kapatma, yenileme, format düzenleme, yazılım ve algoritma değişikliği ve bunlarla sınırlı kalmaksızın yarışmanın seyrini değiştirebilecek her türlü değişiklikten düzenleyici sorumlu değildir.

4. Yarışma kapsamında ortaya çıkan her türlü uyuşmazlıkta düzenleyicinin her türlü kayıtları esas alınacaktır. Uyuşmazlık halinde, Türkiye Cumhuriyeti yasaları altında Ankara Mahkemeleri ve İcra Dairelerine başvurulacaktır.

Başvuru için web sitesi: http://www.ankaradagezilecekcokyervar.com/